Hoved Musikk Carlos Santana Toppsanger og album

Carlos Santana Toppsanger og album

Carlos Santana har opprettholdt en dynamisk tilstedeværelse på tvers av flere sjangre siden hans tidlige 70-talls breakout, med sin største kommersielle suksess som kommer via det 30x platina (verdensomspennende) selgende albumet Overnaturlig , utgitt i 1999. Nå, over 50 år etter debut av Santana Blues Band (som senere ble forkortet til bare Santana), fortsetter Carlos å regjere som en av rockens mest fremtredende gitarister.

Gå til seksjonen


Carlos Santana lærer gitarens kunst og sjel Carlos Santana lærer gitarens kunst og sjel

Carlos Santana lærer deg hvordan han skaper en distinkt, sjelfull gitarlyd som beveger publikums hjerter.



Lære mer

Hvem er Carlos Santana?

Latin-rocklegenden og gitaristen Carlos Santana ble født 20. juli 1947 i Autlán de Navarro i delstaten Jalisco, som ligger i det vest-sentrale Mexico. Hans far var en mariachi-musiker som lærte Carlos musikk fra en ung alder, startet med fiolin og deretter senere gitar. I Carlos ungdom flyttet familien til Tijuana og til slutt til USA og bosatte seg i San Francisco.

Fra en tidlig alder ble Carlos inspirert av rockebandene og gitaristene i Nord-Amerikas begynnende rock 'n' roll-scene. Fra Tijuana-innflytelse til Chicano-rockemusikken til Ritchie Valens til blues-mestring av John Lee Hooker og B.B. King, fant Carlos raskt musikk han personlig knyttet til. Men det var San Francisco, og dens blomstrende blues- og jam-scener, som skulle gi Carlos lanseringsplaten.

9 viktige Carlos Santana-album

Carlos har tilbrakt de siste fem tiårene dypt nedsenket i musikk og har gitt ut dusinvis av innspilte album. Han er ti ganger Grammy Award-vinner.



For å komme i gang på lyttereisen din til Santana, er det noen viktige ting han spilte inn med bandet, solo og som samarbeid med andre:

Carlos Santana lærer kunsten og sjelen til gitar Usher lærer kunsten å utføre Christina Aguilera lærer sang Reba McEntire lærer countrymusikk Abraxas (1970)

1. Santana (1969). Carlos oppjusterte jamscenen i San Francisco med bandets debutopptak. Mens etablerte SF-rock-improvisatorer som Grateful Dead hadde trukket tungt fra folk og land, introduserte Santana latinske, europeiske og indiske påvirkninger til miksen og skapte en lyd som var unik deres egen. Albumet inkluderer instrumentalsangen Soul Sacrifice, som gruppen spilte på Woodstock-festivalen i 1969.

Santana III (1971)

to. Abraxas (1970). Ett år etter deres innspilte debut ble Santana stjerner med denne plata. Den har to av bandets klassikere hele tiden, Black Magic Woman / Gypsy Queen (en blanding av originale sanger av Peter Green og Gábor Szabó) og Oye Como Va av den anerkjente Tito Puente. Abraxas er posten som definerte Santana for en generasjon.



Love Devotion Surrender (1973)

3. Santana III (1971). Oppfølgingen til Abraxas, Santana III ble kritikerrost og nådde # 1 på hitlistene. Albumet introduserte også den 17 år gamle gitaristen Neal Schon, som senere skulle danne bandet Journey, og det inkluderer hits som No One to Depend On, og

MasterClass

Foreslått for deg

Nettkurs undervist av verdens største sinn. Utvid din kunnskap i disse kategoriene.

Carlos Santana

Underviser gitarens kunst og sjel

erstatning for brødmel med alle formål
Lær mer Usher

Lærer kunsten å fremføre

Lær mer Christina Aguilera

Lærer sang

Lær mer Reba McEntire

Underviser countrymusikk

Lære mer Lotus (1974) Santana

Fire. Caravanserai (1972). Santana fortsatte sin serie og ga ut sitt fjerde album på like mange år. Denne presset dypere inn i jazzfusjon i stedet for treffene fra de tidligere innspillingene. Etter å ha skilt seg med den opprinnelige oppstillingen, tok det nye bandet mer risiko, og ble følgelig belønnet. Clive Davis kalte albumkarrieren selvmord, men Caravanserai er fortsatt et viktig verk, og en favoritt blant Santana-fans.

Zebop! (1981) Santana

5. Love Devotion Surrender (1973). Denne platen er bemerkelsesverdig fordi den kombinerer Carlos med den engelske gitarvirtuosen John McLaughlin. I likhet med Carlos er McLaughlin et dypt åndelig individ - kjent for å blande langsom, meditativ pust med gitarförstikking.

Supernatural (1999) Santana

6. Lotus (1974). Et band som Santana er laget for å bli hørt live, og dette to-plate settet, spilt inn live i Japan, åpner døren. Det er det nest beste å være der personlig.

The Power of Peace (2017) Santana

Tenk som en proff

Carlos Santana lærer deg hvordan han skaper en distinkt, sjelfull gitarlyd som beveger publikums hjerter.

Vis klasse

7. Zebop! (1981). På 1980-tallet så noen band forlate sin kjernelyd for en vegg av synthesizere, men Santana holdt tro mot den latinske musikktingede rocken som hadde gjort dem berømte. Platen inneholder hitsingelen Winning, opprinnelig av den britiske sangeren Russ Ballard.

CS_carlos_santana

8. Overnaturlig (1999). Selv om Carlos brøt ut på 1970-tallet, kom hans kommersielle topp faktisk med denne 1999-platen med stjernespor, som til slutt ble sertifisert Diamond av RIAA (noe som betyr at den solgte over 15 millioner eksemplarer). Billboard rangerte singelen Smooth, med Rob Thomas på vokal og Carlos på hovedgitar, som den nest mest suksessrike sangen gjennom tidene, bak Chubby Checker’s The Twist.

9. Fredens kraft (2017). Carlos fortsetter å produsere viktig musikk frem til i dag og i 2017 Fredens kraft er et slikt eksempel. Platen er spilt inn i samarbeid med The Isley Brothers, og er en utrolig reise gjennom noen av de udødelige soul-, funk-, blues-, rock-, jazz- og popsangene som inspirerte disse banebrytende artistene.

Topp 10 Carlos Santana-sanger

Redaktører Pick

Carlos Santana lærer deg hvordan han skaper en distinkt, sjelfull gitarlyd som beveger publikums hjerter.

I følge Billboard-hitlister er de 10 beste Carlos Santana-sangene:

  1. Glatt fra Overnaturlig
  2. Maria Maria fra Overnaturlig
  3. Black Magic Woman fra Abraxas
  4. The Game of Love fra Sjaman
  5. Hvorfor ikke du og jeg fra Sjaman
  6. Onde måter fra Santana
  7. Everybody’s Everything from Santana III
  8. Hei hvordan det går fra Abraxas
  9. Vent fra Shango
  10. Vinner fra Zebop!

Carlos Santana Diskografi

  • Love Devotion Surrender (1973)
  • Belysning (1974)
  • Enhet - Silver Dreams Golden Reality (1979)
  • The Swing of Delight (1980)
  • Havana Moon (1983)
  • Blues for Salvador (1987)
  • Santana Brothers (1994)

Santana diskografi

Den fulle Santana-diskografien er nedenfor.

  • Santana (1969)
  • Abraxas (1970)
  • Santana III / Mann med utstrakt hånd (1971)
  • Caravanserai (1972)
  • Velkommen (1973)
  • sommerfugl (1974)
  • Venner (1976)
  • Festival (1977)
  • Måne blomst (1977)
  • Indre hemmeligheter (1978)
  • Maraton (1979)
  • Zebop! (nitten åtti en)
  • Shango (1982)
  • Utover utseende (1985)
  • Frihet (1987)
  • Spirits Dancing in the Flesh (1990)
  • Mirakel (1992)
  • Overnaturlig (1999)
  • Sjaman (2002)
  • Alt det jeg er (2005)
  • Gitarhimmelen (2010)
  • Formskifter (2012)
  • Hjerte (2014)
  • Santana IV (2016)

Bli en bedre musiker med MasterClass Annual Membership. Få tilgang til eksklusive videoleksjoner undervist av musikalske mestere, inkludert Carlos Santana, Tom Morello, Christina Aguilera og mer.